Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brukselka smażona na skwarkach

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brukselka 1 kg
skwarki 4 łyżki
cebula biała 1 szt.
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Brukselka smażona na skwarkach

Brukselkę obrać z zewnętrznych listków, umyć, ugotować w osolonej wodzie, osączyć, ostudzić i pokroić w ćwiartki lub połówki.
Na patelni podsmażyć posiekaną cebulę ze skwarkami.
Dodać pokrojoną brukselkę, doprawić pieprzem i smażyć, aż kapusta się przysmaży na rumiano.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 04.03.2012 15:20
*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami i pomysłami na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)
SylwiaMagdaSabin 27.02.2012 15:29
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak