Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzik z czerwoną fasolą wg Piotra

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płaty śledzia matiasa 3 szt
cebula biała 1/2 szt
cytryna 1/2 szt.
ogórek konserwowy 3 szt.
pieprz kolorowy
fasola 1/2 op.
cebula czerwona 1/2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzik z czerwoną fasolą wg Piotra

Kroki postępowania

1
Śledzie-matiasy moczymy w zimnej wodzie lub w mleku, aby były mniej słone. Oba gatunki cebuli kroimy w drobną kostkę i mieszamy razem, połowę układamy na dnie szklanej miski. Śledzie kroimy w paski, skrapiamy cytryną i posypujemy pieprzem i połowę układamy na cebuli.
Krok 1 - Śledzik z czerwoną fasolą wg Piotra foto
2
Przykrywamy śledzie warstwą pokrojonych w kostkę ogórków marynowanych i połową odsączonej z zalewy fasoli.
Krok 2 - Śledzik z czerwoną fasolą wg Piotra foto
3
Układamy kolejną warstwę z cebuli, śledzia i ogórka.
Krok 3 - Śledzik z czerwoną fasolą wg Piotra foto
4
Powierzchnię dania dekorujemy czerwoną fasolą. Miseczkę wstawiamy przynajmniej na 30 minut do lodówki, aby składniki się "przegryzły".
Krok 4 - Śledzik z czerwoną fasolą wg Piotra foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchareczka2 08.06.2012 08:17
zjadła bym chętnie
jolajka 27.02.2012 12:34
Zrobiłam, polecam!!!
agnieszka137 25.02.2012 23:48
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak