Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tagliatelle z krewetkami i cukinią

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron tagliatelle verdi 20-25 dag dwukolorowy
krewetki koktajlowe 25 dag
cukinia 1 mała
masło 1 łyżka
śmietana 18 proc 100 ml
koperek
kotka mini czosnek 1 szt
kostka do gotowania makaronu 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Tagliatelle z krewetkami i cukinią

Kroki postępowania

1
Krewetki rozmrażamy, osuszamy ręcznikiem papierowym. Makaron gotujemy al dente w wodzie z dodatkiem kostki do gotowania ryżu i makaronu.
Krok 1 - Tagliatelle z krewetkami i cukinią foto
2
Cukinię kroimy wzdłuż na pół i wydrążamy miękki miąższ. Każdą połówkę kroimy wzdłuż na 3 części, a następnie na talarki, które podsmażamy na rozgrzanym maśle.
Krok 2 - Tagliatelle z krewetkami i cukinią foto
3
Po 3-4 minutach dodajemy krewetki,
Krok 3 - Tagliatelle z krewetkami i cukinią foto
4
a po kolejnych 2 minutach wlewamy śmietanę. Dodajemy rozkruszoną kostkę mini czosnek i doprawiamy do smaku świeżo mielonym pieprzem.
Krok 4 - Tagliatelle z krewetkami i cukinią foto
5
Koperek dokładnie płuczemy i drobno siekamy. Sos ściągamy z ognia i dodajemy posiekany koperek.
Krok 5 - Tagliatelle z krewetkami i cukinią foto
6
Makaron odcedzamy i polewamy sosem.
Krok 6 - Tagliatelle z krewetkami i cukinią foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 13.03.2012 16:33
cudnie wygląda
pacpaw 28.02.2012 07:56
widzę ostatnio bakłażanowo-cukiniowe szaleństwo :o)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak