Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gruszka z otrębami w sosie musztardowym

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

gruszki 2sz szt
szynka wędzona 8 plasterków
ziarna słonecznika 2 łyżeczki
otręby pszenne 2 łyżeczki
Musztarda delikatesowa Prymat 1 łyżka
ocet winny 1 łyżka
miód prawdziwy 1 łyżka
ser miękki dojrzewający 8 paseczków

Przepis i sposób przygotowania na: Gruszka z otrębami w sosie musztardowym

Gruszki dokładnie myjemy, osuszamy. Wykrajamy skórkę i dzielimy na 4 porcje. Każdą porcję zawijamy w plasterek szynki i układamy w naczyniu. Ziarna słonecznika prażymy na patelni bez tłuszczu i posypujemy nim gruszki.
Musztardę mieszamy w osobnej miseczce z miodem i octem winnym.
Plastry sera kroimy w paseczki, które układamy na kawałkach gruszek
Gruszki posypujemy otrębami pszennymi i polewamy sosem tuż przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 29.02.2012 18:57
dziękuję :)
aginaa 28.02.2012 17:38
smaczne
foczka-ks 25.02.2012 22:57
no ciekawie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak