Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szybkie rurki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 2 opakowania
mleko 500 ml
cukier 0,5 szklanki
jajko 1cale + żółtko
mąka 1 łyzka
mąka ziemniaczana 1 łyzka
margaryna 0,5 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: szybkie rurki

Ciasto tniemy na 2 cm paski i nawijamy na rurki. Pieczemy 20 minut w 200 stopniach . Mleko gotujemy. jajka miksujemy z cukrem pudrem, dodajemy makę i dokładnie mięszamy. Zalewamy gotującym mlekiem i ciaglee mieszając doprowadzamy do wrzenia. Do goracego budyniu dodajemy margarynę i dokładnie mięszamy drewniana łyzką. masę studzimy. Zimną napełniamy rurki . Mozna dodatkowo posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 12.04.2012 00:24
dobre
jozefinach 09.04.2012 10:44
Muszę sobie kupić foremkę do rurek. Pychota.
halina17 26.02.2012 00:11
uwielbiam takie rurki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak