Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bekon smażony z pomidorkami koktajlowymi

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomidorki koktajlowe kilka szt.
olej słonecznikowy 2 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
płynna przyprawa do zup do smaku
Czosnek suszony Prymat do smaku
zioła prowansalkie do smaku
bekon kilka plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Bekon smażony z pomidorkami koktajlowymi

Na oleju usmażyć na rumiano plasterki bekonu. Bekon przełożyć na ogrzany talerz, a na tym samym tłuszczu usmażyć połówki pomidorków koktajlowych. Doprawić do smaku solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym, płynną przyprawą do zup i ziołami.
Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 12.12.2012 20:36
Zdjęć kulinarnych to jam tysiące, tylko problem polega na tym, że nie zawsze jestem w stanie się przez nie przekopać, żeby znaleźć te właściwe .)
Anna133 24.06.2012 08:28
szkoda że bez zdjecia
Juleczka20 02.06.2012 08:39
super
Habibi 03.03.2012 00:26
*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami i pomysłami na bardzo zróżnicowane potrawy :) **** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak