Sposób przygotowania

Cukier utrzeć z miękkim masłem, dodać jajka, aromat i razem zmiksować. Do masy przesiać mąkę z proszkiem i sodą, dolać mleko, wsypać rodzynki i dokąłdnie wymieszać.
Ciasto piec w płaskiej formie (np. dużej tortownicy) przez 40-60 minut w ok. 180'C. Ostudzić.
Ciasto po 1-2 dniach zyskuje na wilgotności - natomiast dzięki dodanym rodzynkom nie czerstwieje.

Można posypać cukrem pudrem, posmarować lukrem rumowym lub polać stopioną czekoladą.

Komentarze

  • 3
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <font color="orange"><b>*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami i pomysłami na bardzo zróżnicowane potrawy :) **** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b></font color="orange">
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta

    fajne ciasto
  • 3
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Polecam zastąpić rodzynki innymi suszonymi owocami - wychodzi fajne ciacho :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !