Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiełbasa w kapuście włoskiej

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta włoska 1 główka
kiełbasa śląska 1 kg
oregano 1/2 łyżeczki
sos miodowy z czosnkiem Tao Ta 3 łyżki
sól do smaku
rosół drobiowy 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Kiełbasa w kapuście włoskiej

Z główki kapusty włoskiej ściągnąć liście. Zagotować 3 litry wody lekko osolić. Włożyć liście kapusty, obgotować 10 minut. Ściąć z liści kapusty zgrubienie uważając by nie uszkodzić liści. Kiełbaski śląskie posmarować sosem miodowym z chili, oprószyć oregano i odstawić na godzinę do lodówki. Następnie spód naczynia żaroodpornego wyłożyć liśćmi kapusty. Każdą kiełbaskę zawijamy w liścia kapusty tak jak gołąbki. Układamy w naczyniu żaroodpornym, podlewamy rosołem i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w 220 stopniach ok 40 minut. Można podać kiełbaski np z ziemniakami.

mój nick muchomor

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dariusz8 01.11.2016 21:56
Smaczne kiełbaski.
Pietruszka 07.01.2013 15:01
fajne
halina16 18.05.2012 21:52
super kiełbaski
Anio?eczek 25.02.2012 23:31
smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak