Sposób przygotowania

Kaszę włożyć do garnka, zalać wrzącym rosołem. Gotować mieszając, aż kasza wchłonie rosół. Zostawić pod przykryciem 15 minut. Następnie kaszę ostudzić. Pomidora sparzyć, ściągnąć skórkę. Przekroić na pół, wydrążyć miąższ. Pokroić w drobną kosteczkę. Paprykę również pokroić w drobną kosteczkę. Cebulę obrać, drobniutko posiekać. Następnie do kaszy gryczanej dodać jajko, pokrojoną paprykę oraz pomidora, posiekaną cebulę oraz siekane liście selera. Wymieszać dokładnie. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Jeszcze raz dokładnie wymieszać. Formować kotleciki, panierować w tartej bułce. Rozgrzać olej, smażyć kotlety z obu stron na złoty kolor. Takie kotlety można podać np z sosem grzybowym.

mój nick muchomor

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Anio?eczek

    dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    freekate

    bardzo lubię takie kombinacje z kaszy :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    krysia50

    pyszne kotleciki
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Dariusz8

    Smaczne kotlety.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !