Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z jabłkami i galaretka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkop 1 szt
antonówki lub renety 75 dag
cukier wanilinowy
kisiel cytrynowy
biszkopty okrągłe 15 szt
galaretki porzeczkowe 2 szt
śmietana proc 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z jabłkami i galaretka

Jabłka obierz, pokrój w ósemki, przełóż do garnka, podlej niewielką ilością wody i uduś. Do gorących jabłek wsyp cukier waniliowy, kisiel i energicznie wymieszaj. Odstaw do wystudzenia. Galaretkę przyrządź tak jak na opakowaniu. Do przestudzonej dodaj śmietanę. Na biszkopcie rozmasuj masę z jabłek. Na niej poukładaj okrągłe biszkopciki, lekko je dociskając. Następnie zalej gęstniejącą galaretką.Wstaw do lodówki do stężenia.Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak