Sposób przygotowania

Makaron ugotować wg przepisu, odcedzić i odsączyć na cedzaku. Kapustę poszatkować lub pokroić drobno. Zagotować 1,5 litra wody, włożyć kapustę. Gotować do miękkości. Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę. Boczek pokroić w grubą kostkę. Do rondelka włożyć boczek, smażyć ok 10 minut. Następnie dodać pokrojoną w kostkę cebulę. Gdy kapusta jest miękka odcedzić. Dodać kapustę do boczku z cebulą. Dusimy razem ok 15 minut. Doprawić do smaku przyprawą do dań z kapusty, solą, pieprzem. Następnie do kapusty włożyć makaron ugotowany. Dokładnie wymieszać, doprawić ewentualnie do smaku solą i pieprzem. Jeszcze wszystko razem dusić 5 minut.

mój nick muchomor

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    bardzo smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Dariusz8

    smaczne danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !