Sposób przygotowania

Boczniaki wrzucamy w całości do wrzątku i gotujemy przez około 10 minut.Po ugotowaniu i odsączeniu z wody kroimy w kostkę.Fasolkę gotujmy w lekko osolonej wodzie do miękkości.Po ugotowaniu i odsączamy w wody i kroimy na kawałki.Cebulę obieramy i drobno kroimy.Paprykę umyć,osuszyć przekroić na pół,po wydrążeniu gniazda nasiennego kroimy w małą kostkę.Kabanos również kroimy w małą kosteczkę.Na niewielkiej ilości rozgrzanego oleju podduszamy cebulkę, pokrojona paprykę i kabanos.Dusimy na małym ogniu przez parę minut od czasu do czasu mieszając.Gdy kabanos i papryka zmiękną dodajmy ugotowane i pokrojone boczniaki,fasolkę.Pod koniec duszenia dodajemy pomidory z puszki razem z zalewa.Doprawiamy szczypta soli,pieprzu i 1 małą łyżeczka papryki w proszku.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !