Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa koperkowa z kuleczkami mięsnymi

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

koperek 2 pęczki
rosół drobiowy 1,8 litra
cebula 1 sztuka
mięso mielone wieprzowe 6o dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
czosnek 2 ząbki
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat 1 łyżeczka
jajko 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
orzechy włoskie 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa koperkowa z kuleczkami mięsnymi

Koperek umyć, posiekać. Cebulę obrać. Rosół doprowadzić do wrzenia, włożyć cebulę. Gotować ok 10 minut. Cebulę wyciągnąć, dodać posiekany koperek. Gotować 10 minut. Ewentualnie zupę doprawić do smaku solą i pieprzem. Orzechy włoskie posiekać drobno. Do mięsa mielonego dodać jajko, bułkę tarą, posiekane orzechy, przyprawę do mięsa mielonego. Doprawić do smaku solą, pieprzem. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Mięso dokładnie wyrobić. Z mięsa formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Smażyć na głębokim oleju. Zupę rozlać na talerze. Do każdego talerza włożyć po pięć kuleczek mięsnych.

mój nick muchomor

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

m1monika 24.05.2012 13:58
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak