Sposób przygotowania

Marchew obierz i pokrój w kostkę. Cebulę pokrój w piórka, czosnek przeciśnij przez prasę. Rondel rozgrzej i wlej oliwę, smaż warzywa przez kilka minut. Gdy lekko zmiękną, wyjmij z rondla i podziel na 2 częsci. Jedną zmiksuj. Na tym samym tłuszczu zrumień pokrojone w pasy żeberka. Następnie podlej je bulionem i duś aż mięso będzie miękkie. Po ugotowaniu wyjmij żeberka na deskę, usuń kości a mięso pokrój w kostkę. Do bulionu włóż podsmażoną marchew z cebulą, dodaj pokrojone w grubą kostkę ziemniaki, umytą łodygę selera naciowego i zalew zmiksowanymi warzywami. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Dodaj pokrojone mięso. Do rondla wsyp sporą garść majeranku. Całość przemieszaj i gotuj na wolnym ogniu ok 25min. Łodygę selera yjmij i odłuż.Do każdej porcji przeed podaniem dołóż listki tymianku.Smacznego.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !