Sposób przygotowania

do tej potrawy najlepsze są młode warzywa,możemy użyć fasoli z puszki a jeśli mamy zwykłą to namoczyć ją na noc następnego dnia ugotować w osolonym wrzątku cebulę obrać i posiekać czosnek przecisnąć przez praskę,papryki umyć i usunąć gniazda nasienne pokroić je w kostkę ziemniaki obrać i pokroić także w kostkę,w naczyniu rozgrzać olej zeszklić na nim cebulę z czosnkiem dodać pokrojone w plasterki i umyte pieczarki oraz papryki wymieszać i przesmażyć,jak się lekko zrumienią zmniejszyć ogień i dusić pod przykryciem ok.15min.dodać ziemniaki,fasolę,koncentrat pomidorowy oraz przyprawy do smaku dokładnie wymieszać i dusić ok.30min.dopóki ziemniaki się nie ugotują można podlać odrobiną wody jakby było mało płynu nakładać na talerze przybrać świeżymi ziołami podawać z pieczywem zarówno na ciepło jak i zimno.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !