Sposób przygotowania

Zmiksuj żółtko i cukier puder. Do miski wsyp mąkę, proszek do pieczenia, zetrzyj margarynę i wymieszaj. Dodaj zmiksowane jajka z cukrem, śmietanę, szczyptę soli i zagnieć ciasto. Odłóż ciasto na około pół godziny do lodówki. Następnie rozwałkuj ciasto, urwij mały kawałek ciasta i ulep kulkę. Włóż ją do foremki i wylep dokładnie i dość cienko. Piecz w 180ºC aż ciasto nabierze ładnego złoto-brązowego koloru (około 20 minut).
Masa:
Do bitej śmietany \"śnieżka\" dodaj mleko, ubij na sztywno. Pod koniec ubijania dodaj rozpuszczoną w niewielkiej ilości galaretkę (dzięki temu bita smietana nabierze owocowego smaku, ponadto będzie bardziej sztywna). Połowę bitej śmietany wykładaj na schłodzone babeczki, do drugiej połowy dodaje kakao, wymieszaj i wyłóż pozostałą część. Dekoruj według własnego uznania.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    cropka

    Aż chce się sięgnąć choć po jedną ;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    hastalavista

    zrobię je przy najbliższej okazji :)
  • 4
    original
    Opublikowano

    plocia

    ale smacznie wyglądają
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Pyszności, aż chce się zjeść :)
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    bardzo fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mirka-Ludomila

    sliczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    jakie świetne babeczki,aż leci ślinka
  • 1
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    ale piękne
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    extra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !