Sposób przygotowania

sok wiśniowy wlać do rondelka dodać cukier wymieszać i zagotować wrzucić obrane umyte gruszki bez gniazd nasiennych przekrojone na połowę i gotować jeszcze ok.15min.wyjąć z syropu na talerzyk schłodzić je,a sok gotować dalej na małym ogniu ok.1godz.aż zacznie robić się gęsty syrop,po tym czasie włożyć gruszki ponownie do syropu i całość wystudzić,deser podawać na ciepło z dodatkiem lodów przybrany świeżymi sezonowymi owocami jagodowymi i polany wystudzonym syropem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    Palce lizać.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    Świetny deser
  • 0
    original
    Opublikowano

    m1monika

    super deser :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !