Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta śledziowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórki konserwowe 2
musztarda 1 łyżeczki
majonez 2 łyzeczki
cebula 0,5
pieprz
śledzie 30 (w zalewie solnej)

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta śledziowa

Kroki postępowania

1
4 godziny wcześniej zalewamy sledzie letnią wodą. Następnie ucieramy je na tarce o grubych oczkach. Ogórki wraz ze skorką ucieramy na wąskich oczkach i dodajemy do ryby.
Krok 1 - Pasta śledziowa foto
2
Cebulę staramy się pokroić w jak najdrobniejszą kostke i dodajemy do pozostalych składników
Krok 2 - Pasta śledziowa foto
3
na sam koniec dodajemy musztardę oraz majonez i lekko całość pieprzymy - mieszamy.
Krok 3 - Pasta śledziowa foto
4
Gotową pastę śledziową nakladamy na kanapki i jemy.
Krok 4 - Pasta śledziowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 04.11.2013 10:57
lubię taką pastę na kanapki
Andysz 25.04.2012 21:17
uwielbiam śledzie;))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak