Sposób przygotowania

O właściwościach leczniczych naparu nie będę się rozpisywał - jest cała masa informacji na internecie - dodam tylko iż posiada też ciekawe walory smakowe:)
Łyżkę suszonych kwiatów bzu zalewamy gorącą wodą i pozostawiamy do zaparzenia na kilka minut.
Dla osłodzenia smaku warto dodać łyżeczkę miodu.
Osobiście sam zbieram zapas kwiatów na zimę ale można też kupić w sklepach.
Życzę zdrowia :)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    moja babcia taki robiła:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Mam na działce czarny bez ale jak do tej pory nie robiłam z niego żadnych przetworów,muszę to zmienić.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Piotr24

    koniecznie ben-ka :) polecam ten napar (niektórzy jeszcze przetwarzają owoce ale ja jakoś jeszcze się nie przekonałem;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    rewelacja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !