Sposób przygotowania

Żółtka ucieramy z cukrem. Osobno ubijamy z białek pianę na sztywno. Dodajemy na utartych żółtek przesianą mąkę przenną z ziemniaczną i proszkiem do pieczenia. Dodajemy miękką margaryne i ucieramy, na samym końcu dodajemy pianę z białek i deliaktnie mieszamy. Około 2/3 ciasto przelewamy do formy, a do reszty dodajemy kakao. Wlewamy ciasto kakaowe do formy i delikatnie wykonujemy ruchy widelecem, robiąc różne wglębienia. Pieczemy około godziny w 180 stopniach. Po upieczeniu polewamy rozpuszczoną białą czekoaldą i posypujemy kondyzowaną skórką pomarańczową.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna28

    super przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    piękna puszysta babka
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Piękna babka.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andysz

    mmmmmmmm podoba mi się;) zagarnę do swojej księgi;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ajres

    polecam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !