Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Na grypę - Syrop z cebuli

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 2 szt.
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Na grypę - Syrop z cebuli

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę.
Na dno słoika sypiemy cukier następnie kładziemy warstwę cebuli, w kolejnych krokach powtarzamy tą czynność do zapełnienia słoika lub wyczerpania zapasu cebuli.
Pozostawiamy na noc. Następnego dnia przecedzamy przez gęste sitko.
Syrop najlepiej przechowywać w chłodnym miejscu.
Polecam w czasie choroby jak i również zapobiegawczo jako środek uodparniający.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smakosz1988 05.05.2012 08:46
mmmm
ben-ka 15.03.2012 11:32
robię na przeziębienie dla całej rodziny.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak