Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka marchewkowa

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Sok przecierowy z marchewki 500 ml
sok i skórka z cytryny 1 szt.
Żelatyna wieprzowa Prymat - -

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka marchewkowa

Żelatynę zalać kilkoma łyżkami zimnej wody i odstawić, aby spęczniała.
Do soku marchewowego dodać sok i startą skórkę z cytryny - wymieszać.
Spęczniałą żelatynę rozpuścić w mikrofalówce i wlać do przecieru marchewkowego. Dokładnie wymieszać i odstawić, aby galaretka zaczęła tężeć - jeszcze raz przemieszać i rozlać do salaterek. Wstawić do lodówki na 2-3 godziny.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 08.01.2013 14:36
rewelacja!
agnyeshka 01.06.2012 09:40
ale na to bym nie wpadła... dzięki :)
kanu83 25.05.2012 09:36
fajna
Dorian 12.05.2012 18:44
jaka kolorowa...
mic 23.04.2012 19:11
na to bym nie wpadł, ciekawie wygląda i jeszcze jakąs pasującą smakowo polewe /.. mniam
Habibi 03.03.2012 00:23
*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami i pomysłami na bardzo zróżnicowane potrawy :) **** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak