Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mazurek królewski

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 10 szt
cukier puder 40 dkg
mąka 40 dkg
rodzynki 15 dkg
skórka pomarańczowa 10 dkg
orzechy 10 dkg
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Mazurek królewski

Jajka umyć i utrzeć z cukrem, aż masa będzie gęsta i puszysta. Wówczas dosypywać po trochu mąkę, ciąglę mieszając, dodać rodzynki, pokrajać skórkę pomarańczową, orzechy posiekać, dodać do masy, wszystko razem wymieszać, wyłożyć na blachę wysmarowaną tłuszczem i piec ok 35-40 min w temperaturze 180sC na jasnozłoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 19.10.2012 00:22
bardzo dobry
Wafelek2601 26.08.2012 09:37
Smaczne ciasto
Anio?eczek 08.06.2012 13:01
super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak