Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chłodnik z arbuza

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

arbuz 1 główka
śmietana 2 stołowe łyżki
cukier puder 1 stołowa łyżka
sok z pomarańczy 1 pomarańcza

Przepis i sposób przygotowania na: Chłodnik z arbuza

Arbuza należy rozkroić , wydłubać miąsz bez pestek . Miąsz drobno pokroić włożyć do garnka zalać 2 szklankami wody. Zagotować dodać jedną stołową łyżkę cukru pudru , wyciśnięty sok z połówki pomarańczy. Pod koniec gotowania dodać 2 stołowe łyżki gęstej słodkiej śmietany , zupę schłodzić w lodówce , podawać na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak