Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka owocowo-jogurtowa

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rodzynki 15 dag
porzeczki białe 10 dag
czerwone porzeczki 15 dag
truskawki 20 dag
jogurt naturalny 200 ml
porzeczki czarne 15 dag
winogrona białe 20 dag
winogrona czerwone 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka owocowo-jogurtowa

Winogrono białe i czerwone oczyścić z gałązki umyć i pokroić na pół każda kulkę winogrona by było mniejsze. Rodzynki zalać gorącą wodą i poczekać aż zmiękną i staną się pulchne. Porzeczki białe , czarne i czerwone obrać z kiści ,umyć . Truskawki umyć obrać z końcówek. Wszystkie owoce wrzucić do głębokiej miski i wymieszać dodać do nich jogurt lub kefir i wszystko jeszcze raz wymieszać , można trochę podziabać widelcem aż puszczą owoce trochę soku . Wstawić do lodówki aż się schłodzi . I następnie można podać gościom w salaterkach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak