Sposób przygotowania

Mięso pozabwiamy tluszczu i kroimy w kostkę, przesmażamy na roztopionej w garnku margarynie, a kiedy mięso złapie kolor wlewamy 1,5 litra wody. Dodajemy niezbedne przyprawy takie jak sól, pieprz, ostrą paprykę mieloną, liście laurowe, ziele angielskie, jarzynke i gotujemy godzinę. Po tym czasie dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, ogórki konserwowe skrojone wraz ze skórką w kostkę i pokrojoną w paski paprykę. Mąke rumienimy, robimy zasmażke i wraz z koncentratem dodajemy do mięsa. Gotujemy całość jeszcze 20 minut, doprawiamy do smaku i podajemy.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    świetny przepis!
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    też będzie mi to smakowało
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    moje smaki,pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    ciekawe danie, coś w moim guście
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    radosna29

    fajny przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa6274879

    bardzo dobra, najchętniej zjadłabym z podsmażonymi ziemniakami :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    pyszności :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    pysznosci

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !