Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Moje pączki z marmoladą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 25 dag
mleko 0,5 szklanki
drożdże 4 dag
wódka 1 kieliszek
cukier 1 łyzka
jajko 1
sól 1 szczypta
marmolada 200 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Moje pączki z marmoladą

do drożdży dodajemy cukier, kiedy staną się płynne dolewamy letnie mleko i mieszamy. Do mąki wbijamy jajko, dodajemy szczyptę soli, wódkę oraz wlewamy zaczyn drożdżowy i zagniatamy ciasto. Ciasto odstawiamy na 1,5 godziny do wyrosnięcia. Z ciasta formujemy niewielkie kuleczki i smażymy ja w glęboki rozgrzanym tłuszczu (najlepiej na smalcu). Ostudzone pączki za pomocą szprycy napełniamy owocową marmoladą

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 11.01.2014 16:14
pyszne pączki
ewelina/bunia 07.06.2012 19:47
super
ben-ka 06.04.2012 23:08
też bym zjadła i to takiego cieplutkiego jeszcze:}
misia53 06.04.2012 22:11
domowe są pyszne nawet nie pudrowane
teresa18 06.04.2012 18:58
super apetyczne
treonina 24.03.2012 22:19
ja lubię domowe pączki ale tylko na ciepło :-)
kamyk 19.03.2012 09:05
super
Ewa6274879 17.03.2012 17:50
uwielbiam domowe pączki :)
hastalavista 26.02.2012 16:40
fajne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak