Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mintaj z pieczonymi ziemniaczkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z mintaja 4
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
jajko 1
Bułka tarta klasyczna Prymat
ziemniaki 0,5 kg
Koperek suszony Prymat
sól
pieprz
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: Mintaj z pieczonymi ziemniaczkami

Filety nacieramy przyprawą do ryb i odstawiamy na godzine, następnie pieprzymy i obsypujemy mąką. Każdy filet panierujemy w rozbełtanym jajku i bułce tartej. Smażymy na rumiano po obu stronach. Ziemniaki należy obrać, ugotować w osolonej wodzie i odcedzić. Kiedy całkiem odparują z wody smażymy je na tym samym oleju co rybę na rumiany kolor. Podajemy wszystko razem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa6274879 23.03.2012 20:39
fajny postny obiadek :)
MAR3STA 23.03.2012 11:37
lubię taką rybkę
hastalavista 20.03.2012 15:00
pyszny obiad
hastalavista 20.03.2012 15:00
pyszny obiad
bursztynek 19.03.2012 10:54
uwielbiam mintaja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak