Sposób przygotowania

kapustę lekko obgotować i delikatnie zdjąć z niej liścia. Ryż gotujemy na pół miękko, odcedzamy i studzimy. Mięso wraz z pokrojona w kostke cebule przesmażamy przez 10 miniut na niewielkiej ilości oleju. Po ostudzeniu dodajemy ryż oraz jajko, mieszamy i solimy, pieprzymy wedle potrzeby. Na brzegu kapusty układamy 3 łyżki mięsa i zawijamy gołąbki, ukladamy w garnku, wlewamy troche wody i gotujemy je 20 minut. Podajemy gorące, polewamy dowolnym sosem

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mic

    bardzo lubie gołąbki
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    pychotka
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    uwielbiam gołąbki
  • 0
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    w ten sposób nigdy nie robiłam, ale jakby ich nie zrobić zawsze są pyszne :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    uwielbiam gołąbki !
  • 0
    original
    Opublikowano

    dagmara020

    gołąbki coś pysznego
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Lubie takie gołąbki z dużą ilością mięsa!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !