Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panga na maśle smażona

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

panga 2 filety
masło klarowne 3 łyżka
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 2 łyżeczki
cytryna 0,5
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Panga na maśle smażona

Pangę kroimy w kostkę i przekładamy do miseczki, kropimy sokiem z cytryny, dodajemy przyprawę do ryb, nieco soli i pieprzu. Mieszamy i odstawiamy na 30 minut. Na patelni rozgrzewamy masło i kiedy ma odpowiednia temperaturę to przekladamy pokrojoną rybę. Smażymy ją około 6 minut, co jakis czas mieszając. gdy jest już miękka to podajemy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 23.11.2013 08:20
bardzo smaczna rybka
erym 15.10.2013 08:57
a mi panga nie smakuje, choc pieknie wyglada twoj przepis
eli82 22.03.2012 18:13
mniam
smakowita 14.03.2012 20:34
fajny pomysł
freekate 05.03.2012 08:05
pyszne :)
treonina 25.02.2012 14:01
bardzo taką lubię ale po tej aferze z pangami jakiś mam obawy przed kupnem tej rybki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak