Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z musztardą

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab 5 plastrów
ser 3 plastry
sól do smaku
pieprz do smaku
musztarda wg uznania
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z musztardą

Plastry schabu rozbić, oprószyć solą i pieprzem, odstawić na ok. 15 minut. Plastry sera pokroić w paski. Mięso posmarować musztardą, układać paski sera i zwinąć w roladkę. Jajko roztrzepać z łyżką wody albo mleka. Przygotowane roladki panierować w jajku i tartej bułce. Smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak