Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w kostkę. Zalać rosołem, postawić do gotowania. Dodać obraną, umytą i pokrojoną marchew. Gotować ok 20 minut. Pieczarki umyć, pokroić, przesmażyć na maśle, dodać do zupy. Kaszę przelać wodą na sicie. Dodać do zupy i gotować często mieszając. Doprawić do smaku. Można przyprawą kuchenną. Posypać natką pietruszki.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mikrusiak

    fajna kompozycja ...;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mikrusiak

    fajna kompozycja ...;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    nie robiłam i nie jadłam...zawsze tylko z ziemniakami :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !