Sposób przygotowania

Pieczarki umyć, osączyć, pokroić w plastry. Cebulę obrać, pokroić w piórka. Marchew obrać, umyć, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Natkę pietruszki opłukać, drobno pokroić. Na patelni rozgrzać tłuszcz, przesmażyć pieczarki, dodać cebulę. Wymieszać. Dodać marchew, podlać wodą i dusić ok. 10 minut. Wszystko oprószyć mąką, podlać sporą ilością wody, dodać kostkę, doprawić do smaku, dodać pietruszką i wszystko wymieszać. Parówki pokroić na mniejsze kawałki (np. Na połowy) naciąć nożem na wierzchu, obsmażyć na patelni i dodać do sosu.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !