Sposób przygotowania

Owoce włożyć do dużego słoja (można te większe pokroić na kawałki), wlać wódkę, zakręcić i odstawić w ciemne miejsce na 4 tygodnie. Nalewkę przecedzić i odlany płyn połączyć z miodem i startą cytrynową skórką.
Ponownie odstawić na 2-3 tyg. do zmacerowania - przefiltrować.

Komentarze

  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <font color="blue"><b>*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami i pomysłami na bardzo zróżnicowane potrawy :) **** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b></font color="blue">
  • 1
    original
    Opublikowano

    krokodyl

    fajny przepis, może kiedyś spróbuję
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    daję tez sliwki suszone
  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    I w tej też są śliwki - zapomniałam dopisać ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !