Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z selerem i bananami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler korzeniowy średniej wielkości 1 sztuka
śmietana 12% 200 ml
rodzynki 100 gram
cukier 2 łyżki
sok z cytryny 1/2 całości
banan 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z selerem i bananami

Kroki postępowania

1
- 1 średni seler
- 2 duże banany (lub 4 małe)
- op rodzynek (około 100g)
- mała śmietana 12% (około 200 ml)
- 2 łyżki cukru
- sok z połówki cytryny
Krok 1 - Surówka z selerem i bananami foto
2
Seler zetrzyj na grubych oczkach tarki (jak dobrze że mąż mógł mnie w tym wyręczyć). Banany ugnieć widelcem. Wszystko wymieszaj z pozostałym składnikami.
Krok 2 - Surówka z selerem i bananami foto
3
Jeden feler że ciemnieje pomimo cytryny, ale za to pyszota, wszyscy goście dokładali po kilka razy:)
Polecam!
Krok 3 - Surówka z selerem i bananami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszkalider 16.12.2012 13:08
Super
elaa 26.06.2012 08:51
jak dla mnie ..bomba! :)
Koper 03.03.2012 00:17
O kurcze :) na takie połączenie jeszcze nie wpadłam :)
alaaa 25.02.2012 19:57
z bananem nie łączyłam,świetny pomysł
caralajna 25.02.2012 09:14
ciekawe połączenie
ziutula
ziutula 25.02.2012 08:39
coś dla mnie...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak