Sposób przygotowania

Pomelo pozbawić grubej skórki, obrać z albedo, a następnie z błonek - uzyskując czyste cząstki miąższu. Uważać, aby ich nie uszkodzić - powinny pozostać w całości.
Żubrówkę przelać do dużego słoika, dodać miód i sok z cytryny. Potrząsać słoikiem, aż miód się rozpuści.
Do słoika z alkoholem włożyć cząstki pomelo, dolać żubrówki, aby owoce były pokryte płynem - zakręcić i wstawić do lodówki na 24-48 godzin.
Podawać jako samodzielną przekąskę, składnik sałatki owocowej lub dekoracja deserów.

Komentarze

  • 4
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <font color="green"><b>*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami i pomysłami na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b></font color="green">
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    fajna nazwa
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    fajna nazwa
  • 1
    original
    Opublikowano

    krokodyl

    muszę spróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    na imprezę
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    właśnie robię na weekend
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magda60

    cos dla mnie
  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Takie pomelo jest świetne w upalne dni/wieczory, kiedy jest wyjęte prosto z lodówki :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !