Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z jagodami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
woda 1 szklanka
sól 1 szczypta
jajko 1 sztuka
jagody 2 szklanki
olej 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z jagodami

Z mąki pszennej, wody, szczypty soli i jajka należy zagnieść ciasto( jajka można nie dodawać). Ciasto rozwałkować na stolnicy i wykrawać je przy użyciu szklanki. Na każdym krążku układać po łyżce jagód i zlepiać pierogi. W garnku zagotować wodę z olejem i wkładać do niej pierogi. Gotować do momentu wypłynięcia pierogów na wierzch. Wyjmować je łyżką cedzakową i podawać ze śmietaną i świeżymi jagodami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 23.01.2014 10:10
Już nie mogę się doczekać świeżych jagód
romanrafal
romanrafal 25.11.2013 14:07
uwielbiam takie pierożki,pyszności
RenataZ-et 17.08.2013 23:25
lubię każde pierogi
IKrakowianka 01.10.2012 17:02
wyglądają znakomicie
Miki 17.06.2012 19:46
mniam
Katarzyna/kate1980 31.03.2012 22:30
uwielbiam takie pierogi
IZABELA29 13.12.2011 08:44
pyszności tylko kto mi je zrobi ,ja do nich nie mam cierpliwości
Kasia77
Kasia77 14.07.2011 16:30
mmm... palce lizać
Kopiko1983 28.01.2011 08:59
Mniam, mniam...
Iwusia 05.07.2010 11:46
Pyszności nam tu pokazujesz :)
Anna218 05.07.2010 11:01
bardzo dobre zrobiłam smaczne są

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak