Sposób przygotowania

Ryż ugotowanć w lekko osolonej wodzie. W tym czasie posiekać cebulę i zrumienić ją na łyżce oleju. Do zrumienionej cebuli dodać koncentrat pomidorowy i razem przesmażyć. Dodać osączony gorący ryż, wymieszać i dodać tuńczyka - część oleju można odlać. Doprawić do smaku sporą ilością pieprzu i czosnku. Szybko przełożyć do słoika, mocno ugniatając, zakręcić i pozostawić do ostygnięcia. Wstawić do lodówki. Podawać na kanapkach z masłem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lepszy i smaczniejszy od kupnego i szybko do zrobienia...
  • 3
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <font color="green"><b>*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami i pomysłami na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b></font color="green">
  • 1
    original
    Opublikowano

    krokodyl

    falne
  • 1
    original
    Opublikowano

    janek64

    Lubię potrawy z tuńczykiem wg przepisu "wygląda" apetycznie :)
  • 3
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    był bardzo smaczny :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !