Sposób przygotowania

Kurczaka natrzeć przyprawami i solą czosnkową. Nadziać go na rożen. Związać nogi kurczaka (można też naciąć skórę przy nogach i przez te dziury przełożyć na krzyż nogi kurczaka jak widać na zdjęciu). Rożen z kurczakiem umieścić w piekarniku. Kurczaka piec na rożnie ok. 2 godziny w 170 stopniach. Pamiętać, żeby pod kurczakiem umieścić blaszkę na skapujący tłuszcz.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Zapakuj w folijkę i podrzuć do mnie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika111

    aż ślinka cieknie... :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Iziona z chęcią bym to zrobiła, ale przez awarię komputera dodaję przepisy z 2-miesięcznym poślizgiem. Ten kurczaczek jest już dawno wspomnieniem.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Weronika_eM

    pięknie przyrumieniony
  • 2
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    piekny
  • 0
    56
    Opublikowano

    Sroczka

    Pięknie przyrumieniony. Aż chce się zjeść.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !