Sposób przygotowania

Jajka wbić do miski, w garnku zagotować wodę, przełożyć miskę nad parę i ubijać jajka z cukrem na puszysta masę. Dodać roztopioną 1 kostkę margaryny, oba rodzaje mąki przesiane z proszkiem do pieczenia, kilka kropli olejki i lekko ubić. Przelać ciasto do wysmarowanej tłuszczem formy do gotowania babki, szczelnie zamknąć. Na dnie dużego garnka położyć ściereczkę, włożyć formę, wlać tyle wody by forma z ciastem się nie przechylała.Gotować pod przykryciem na małym ogniu ok 1 godz. Ostrożnie wyjac forme z wody, wystudzic i wyjac babke. Roztopic 1/2 kostki margaryny, rozpuścić w niej cukier puder, dodac kakao i zagotować. Wlać śmietankę i wystudzić. Zastygającą polewą oblać babkę i odstawić w chłodne miejsce.Smacznego.

Komentarze

  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    będę miała w starej formie noą babkę
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika111

    fajna babka :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    ja jak kupię foremkę też będę testowała przepisy:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !