Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalamry na groszku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

300 300 g
czosnek 1 szt
wino białe 250 g
koncentrat pomidorowy 50 g
groszek konserwowy 200 g
olej 20 g

Przepis i sposób przygotowania na: Kalamry na groszku

Kalmary pokroić na małe kawałki oczyścić.Na oleju zarumień czosnek gdy sie zarumieni włóż do niego kalmary wymieszaj dolej wino duś pod przykryciem,dodaj pomidory sól,pieprz oraz groszek zielony duś przez 15 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak