Sposób przygotowania

Gruszki obieramy,przekrajamy na połówki, zostawiając ogonki,wydrążamy gniazda nasienne. Do garnka wlewamy wodę,dodajemy cynamon,cukier,gruszki i rodzynki. Gotujemy na wolnym ogniu aż gruszki zmiękną,kiedy już tak się stanie wyciągamy gruszki i gotujemy syrop redukując go aż zgęstnieje. Gruszki podajemy z lodami układając po kulce na każdej. Polewamy sosem cynamonowym.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    extra
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna56

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dla mnie smaczny deser...
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Natalia40

    extra
  • 0
    original
    Opublikowano

    Dorian

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    mniaaam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    ale pyszności

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !