Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rafaello na dużą blachę

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopt jasny 1 duża sztuka
śnieżki 4 opakowania
śmietana kremówka 1 litr
biała czekolada 4 tabliczki
kokos 150 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Rafaello na dużą blachę

Biszkopt umieścić w dużej blasze. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, przestudzić. Śmietanę ubić. Dodać do niej Śnieżki i chwilę ubijać razem. Do masy śmietanowej dodać czekoladę i wiórki kokosowe, dokładnie wymieszać. Masę wylać na biszkopt, wyrównać powierzchnię, schłodzić w lodówce. Wierzch ciasta można udekorować startą na tarce czekoladą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

natii3624 29.05.2012 12:04
ekstra! :)
Katarzyna56 07.04.2012 11:39
uwielbiam
Weronika_eM 03.04.2012 21:23
moje ulubione
MAR3STA 26.02.2012 20:51
pyszne ciasto
anemon 25.02.2012 17:47
Bardzo fajne połączenie kokosowych smaków.
Monika111 24.02.2012 21:47
pycha! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak