Sposób przygotowania

w letnim mleku rozcieramy drożdże i zostawiamy do wyrośnięcia żółtka ucieramy z cukrem pudrem i dodajemy wyrośnięte drożdże alkohol mąkę i szczyptę soli mieszamy potem dodajemy roztopione masło i wyrabiamy przykrywamy ściereczka i dajemy do wrośnięcia gdy ciasto podrośnie nabieramy ciasta na jeden pączek płaska łyżką rozprowadzamy na dłoni i nadziewamy marmoladą formujemy pączek smażymy w dużej ilości smalcu z obu stron potem prószymy cukrem pudrem

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    tłuste i smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    aginaa

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna152

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !