Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

buła z nadzieniem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 3 szklanki
drożdże 3 dkg
mleko 1 szklanka
cukier waniliowy
powidła śliwkowe
masło 1/4 kostki
jaja 3
cukier puder 1/2 szklanki
szczypta soli

Przepis i sposób przygotowania na: buła z nadzieniem

do mleka dodajemy drożdże z łyżeczką mąki i cukru pudru.białka z dodatkiem soli ubijamy na sztywno.zaczyn łączymy z pozostałym cukrem pudrem, cukrem waniliowym, żółtkami i mąką, gdy składniki połączymy dodajemy letni tłuszcz i pianę z białek.wyrabiamy i odstawiamy do wyrośnięcia.ciasto wykładamy na stolnicę, formujemy wałek i dzielimy na 2 części.rozwałkowujemy i kładziemy łyżkę marmolady, zlepiamy brzegi.kładziemy na blasze.pieczemy przez 40 minut w temperaturze 190 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babi17 16.02.2013 10:41
jak dla mnie , nadzienia jest w sam raz , super
Sylwia31 27.02.2012 15:01
ja wolę jak jest mniej nadzienia ale,zalezy kto co lubi:-))
SmacznaPyza 24.02.2012 20:29
malutko tego nadzienia - lubię jak jest go dużo :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak