Sposób przygotowania

do mleka dodajemy drożdże z łyżeczką mąki i cukru pudru.białka z dodatkiem soli ubijamy na sztywno.zaczyn łączymy z pozostałym cukrem pudrem, cukrem waniliowym, żółtkami i mąką, gdy składniki połączymy dodajemy letni tłuszcz i pianę z białek.wyrabiamy i odstawiamy do wyrośnięcia.ciasto wykładamy na stolnicę, formujemy wałek i dzielimy na 2 części.rozwałkowujemy i kładziemy łyżkę marmolady, zlepiamy brzegi.kładziemy na blasze.pieczemy przez 40 minut w temperaturze 190 stopni.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    malutko tego nadzienia - lubię jak jest go dużo :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Sylwia31

    ja wolę jak jest mniej nadzienia ale,zalezy kto co lubi:-))
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    babi17

    jak dla mnie , nadzienia jest w sam raz , super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !