Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

moja drożdżówa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 250 ml
mleko 5 łyżek
cukier waniliowy 3 łyżki
cukier puder
cukier 3 łyżki
jaja 2
drożdże 30 dkg
masło 5 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: moja drożdżówa

drożdże, cukier, łyżkę cukru, mąki i mleka włożyć do miski.wymieszać, zostawić aż wyrośnie.wymieszać po wyrosnięciu z jajami, resztą mąki, cukrami oraz masłem rozpuszczonym w mleku.wyrobic cisto.wyłożyc na tortownicępoczekać aż wyrośnie.piec 30 minut w temp. 180 stopni.podawać oprószone cukrem pudrem

ROBIE TEŻ Z SEREM I POSYPANE KRUSZONKĄ.tak jak na zdj
kruszonka:
1/2 szkl. mąki krupcztki
1/3 szkl. cukru pudru
1/4 kostki masła

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak