Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cytrynowe risotto (Molwa)

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1 szklanka
cebula 1 sztuka
cytryna 1 sztuka
olej roślinny 4 łyżki
wywar warzywny 800 ml
molwa 1 filet

Przepis i sposób przygotowania na: Cytrynowe risotto (Molwa)

Cebulkę drobno pokrój i zeszklij na oliwie. Ryż wsyp na patelnię i przypraż go aż będzie biały. Dodaj wywar i duś do miękkości pod przykryciem. Zetrzyj skórkę z cytryny na małych oczkach tarki. Do gotowego ryżu dodaj skórkę z cytryny i sok z 1/3.

Podałam z rybą pokrojoną w 3cm paski usmażone krótko na maśle. Idealna kompozycja smaków:)

Molwa (ryba morska z rodziny dorszowatych) to pyszne białe mięso, nie tak intensywne w zapachu jak dorsz, ale równie mięsiste kawałki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 31.12.2012 15:14
nigdy czegoś takie nie jadłam :)
annagebalska 15.12.2012 09:33
ciekawy pomysł
Magda60 05.12.2012 22:11
swietne
alaaa 24.02.2012 17:48
danie wygląda bardzo smacznie
Emilia22 24.02.2012 17:14
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak