Sposób przygotowania

Cebulkę drobno pokrój i zeszklij na oliwie. Ryż wsyp na patelnię i przypraż go aż będzie biały. Dodaj wywar i duś do miękkości pod przykryciem. Zetrzyj skórkę z cytryny na małych oczkach tarki. Do gotowego ryżu dodaj skórkę z cytryny i sok z 1/3.

Podałam z rybą pokrojoną w 3cm paski usmażone krótko na maśle. Idealna kompozycja smaków:)

Molwa (ryba morska z rodziny dorszowatych) to pyszne białe mięso, nie tak intensywne w zapachu jak dorsz, ale równie mięsiste kawałki.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    alaaa

    danie wygląda bardzo smacznie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Magda60

    swietne
  • 0
    original
    Opublikowano

    annagebalska

    ciekawy pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    Klausia

    nigdy czegoś takie nie jadłam :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !