Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem sułdański

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana 30% 2 szkl
cukier puder 4 łyżki
cukier waniliowy 1 op
kakao 2 łyżki
rodzynki 15 dag
migdały 5 dag
orzechy laskowe 5 dag
rum 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Krem sułdański

Rodzynki sparzyć, odsączyć, moczymy w rumie ok 40min.Następnie dokładnie osuszamy w ręczniku papierowym. Śmietanę ubić z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Odłożyć 1/2 szklanki śmietany, do pozostałej dodać przesiane kakao, połowę rodzynek oraz posiekane migdały i orzechy. Krem nałożyć do pucharków, ozdobić bita śmietaną, pozypać rodzynkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak